Cuma, Mayıs 22, 2015

Metre Pizza Caddebostan

Sevgili Oya Emerk hanımın davetlisi olarak Metre Pizza ya icabet ettik.
Metre Pizza bana yakın olmasına rağmen gidip keşfetmemiştim.Oya Emerk sayesinde gidip pizzalarını tadıp tatlılarının tadına vardık. Mekan,cıvıl cıvıl renkleriyle bir defa insanı mutlu etmeye yetiyor.Hele içeri girdiğinizde odun ateşi yanan bir pizza fırını görünce daha da çok şaşıracaksınız eminim. Çalışanları güler yüzlü,samimi ve içten..Servis süper,sahibesi Betty hanım ve Arif bey çok cana yakın ve samimi yaklaşım ile hepimizi ayrı mutlu etmeye yetti. Pizza sever biri olarak, evime de yürüme mesafesinde oluşundan dolayı, devamlı severek gidebileceğim bir yer artık Metre Pizza.
Tadımımız da, önce masaya sıcacık Focaccia ve Pucola salatası geldi, üzerindeki Parmesan dilimleri nefis ötesiydi anında bitivermişti.Daha sonra hemen ev yapımı Lazanya ve Melanzane ve yine ev yapımı makarnalar enginarlı Fettucine ve Fettucine Boscaid; Tadına doyamadık.
Lazanya bu kadar mı nefis yapılabilir di.Tadı damağımda kaldı desem yalan olmaz. Makarnaları da ev yapımı ve çok lezzetli... Zengin şarap menülerinden seçeceğiniz damak tadınıza uygun bir şarapla birlikte Melanzane Parmigiana'yı mutlaka denemelisiniz.
Pizzalar; Buffalo Mozerella'lı Campania, Tavuklu Pizza Pesto, benim favorim Patlıcanlı Sicilia, Salam, sosis, sucuklu Pizza Mista, Roka ve Bresaola'lı Piemonte, Labne Sos ve Dana Bacon'lı Flamenco. Hepsi de birbirinden lezzetli ve enfesti.
Tatlılarımız;Tiramisu ve Panna Cotta idi.Benim favorim Tiramisu olmuştu.
Çok keyifli bir etkinlik için önce Oya Emerk'e sonra da Metre Pizza'ya çok teşekkür ederim..Biz yarın akşam kısmetse tekrar oraya gideceğiz.Sizlere de acilen tavsiye ederim. Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, Beyaz Akasya Sokak, No 300, Kadıköy, İstanbul Tel:0216 350 3160

1 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Afiyet olsun canım, hepsi harika görünüyor, sevgiler...