Çarşamba, Kasım 26, 2014

Trileçe

Sütlü tatlıları oldum olası hiç sevmedim ve sevemeyeceğimde sanırım.Trileçe'yi herkes çok severek yedi ve tarifini istedi..Tarif Arda'nın Mutfağına aittir..
Keki için Malzemeler: 5 adet yumurta, 10 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı sıvıyağ, 10 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabarma tozu, Şerbeti için Malzemeler: 5 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 400 ml. krema, 2 yemek kaşığı süt tozu, Karameli için Malzemeler 5 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı margarin 1 paket krema
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri ilave edip rengi açılıncaya kadar çırpın. Yağı yavaşça ekleyip çırpmaya devam edin, içine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşça karıştırın. Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Tüm şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve süt köpürünceye kadar çırpın ve dolaba kaldırın. Karamel için şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca içine ilave edin ve karıştırın. Kek ılıkken dilimleyip keke kürdanla delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde üzerine karamel dökerek servis edin. Not: Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen çekmesini bekleyin. Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında 6-7 saat dinlendirmeniz daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer üzerinde fazlaca köpük kalırsa karameli dökmeden önce köpüğün bir kısmını alın. Afiyettler olsun.. Not:Karameli siz daha sulu yapabilirsiniz.Biz katı sevdiğimiz için böyle yaptım.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu tarifi ben de yaptım çok güzel ve hafif sizinki benimkinden güzel görünüyor.Kek tariflerinizden kesinlikle yapıcam inşalah.Hayırlı günler sizin olsun.Çiğdem pembezambak.wordpress.com