Salı, Aralık 29, 2009

Yılbaşı Kalıbım

Almanya'da, yılbaşından 1 ay önce tüm market,pastanelerde çeşit çeşit stollenler satışa sunulur..Stollenler istenirsew bu kalıplarla yapılır,istenirse elle bu şekil verilip pişirilip ambalalajlara sarılıp raflarda süslü süslü yerini alır.Almanya'da yaşayanlar,yılbaşı üzeri Almanya'ya gidenler çok iyi bilirler..

Stollen Kalıp

Not:Kaiser Markadır.

1 yorum:

Giz dedi ki...

Merhaba,
Geçen sene yılbaşı zamanında Almanyadayken yemiştim bu nefis şeyi. Şimdi eşim benden istiyor. Ve portakal ve limon şekerlemesini mecbur evde kendim yapcam en zor kısmıysa marzipon bulmak :(( Ne önerirsiniz bu konuda ? bir de tabiki stollen kek kalıbım yok elimle şekil versem baton kalıbı yağlayığ mı koyayım strece sarıp mı koyayım ? ve son olarak kek pişince mi bekleyip mi süreyim üstüne tereyağ ve pudra şekerini şimdiden teşekkürler.