Cumartesi, Ağustos 19, 2006

HELLİMLİ PATLICAN DİLİMLERİ ve FIRINDA TAVUK DOLMA


Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
1 paket hellim peyniri
3 diş sarımsak
kimyon
kişniş
tuz
karabiber
pul biber
domates
sıvıyağ
3 adet tavuk bonfile
1 paket tavuk pane
hellim peyniri

Yapılışı
Patlıcanları yuvarlak dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletin.Diğer taraftan sarımsakları incecik kıyın.Domateslerin tepelerini kesip yuvarlak olarak ikiye ayırın.Patlıcanları kurulayıp
fırça ile üzerlerine sıvıyağ sürün,penirleri kesip üzerlerine koyun.Sarımsak ve baharatları karıştırıp peynirlerin üzerlerine ekip domates dilimleri ile süsleyip,hafif yağ gezdirip fırına verin.

Tavukları dövecekle iyice dövüp içlerine hellim peynirlerini koyup rulo yapıp önce yumurta sarısına sonra da paneye bulayıp yağlı kağıd serilmiş fırın tepsisine dizip fırında kızartınız.Tavuklar yağsız olduğu için yumurtaya biraz sıvıyağ koyup öyle çırpın ki biraz daha
lezzetli olsun.Arkadaşlar çok lezzetli oldu hepinize tavsiye ederim..Teşekkürler.

8 yorum:

evkedisi dedi ki...

çok güzel görünüyor arkadaşım, ellerine sağlık.
sana gönlünce geçirebileceğin, harika bir hafta sonu diliyorum.
sevgiler

beyhan dedi ki...

Çok güzel görünüyor gerçekten.Ellerine sağlık canım.
Ekmek içinde çorbaya BAYILDIMMM.

damak tadı dedi ki...

Sevgili evkedisi,
Canım seninde ellerine sağlık,çok mersi.Bende çok güzel bir hafta sonu diliyorum..

Sevgiler

damak tadı dedi ki...

Sevgili Beyhancım,
Canım bu aralar sanırım çok yoğunsun pek gözükmedin.))

Sağol canım çorbamı beğendiğin için.

Çok güzel bir pazar diliyorum.

Kendine iyi bak,

SEVGİLERİMLE.

candan dedi ki...

yaw tavukları dövecekle ne diye dövüyoz ellerimiz ne güne duruyorr ehi ehi ehi:)))ben patlıcan ve hellim peynirli ksmından alayım lütfen:)))

damak tadı dedi ki...

Sevgili Candancım,
Çok komiksin gerçekten,şu anda öyle gülüyorum ki sana anlatamam.Beni güldürdün ya Allah da seni güldürsün Candancım.

Sevgilerimi gönderiyorum.

Nisan dedi ki...

Acıktım yahu, ne güzel şeyler yapmışsın...

zehra dedi ki...

Sevgili damak tadi,

tavugu firinin izgara ayarindami pisiriyoruz. Birde,citir citir ve fotograftaki gibi kizariyormu? yakinda denemek istiyorum.

saglicakla kalin..