Salı, Ağustos 15, 2006

BEYAZ ŞARAP YATAĞINDA TAVUK PİRZOLA


Gece olduğu için mahmurluk tabağa ve tavukçuklara da yansımış ve böyle karanlık çıkmış,
inanın benim bir suçum yok.Minicik var,tavukları servis tabağına gecenin bir yarısı dizip
resmini çekemedim.Olsun tavuklar nasılsa bol ülkemizde,şarap deseniz haza bolcana e o zaman
daha ne ben yine yapar allar pullar resimlerini yayınlarım.))

Malzemeler
1 kg tavuk pirzola
1 kahve fincanı şarap
yarım çay kaşığı safran
zerdeçal
balsamik sirke
kimyon
tuz
karabiber

Yapılışı
Tavuklar hariç bütün malzeme karıştırılıp tavukların üzerine dökülüp 2-3 saat bekletilir.Sonra da kısık ateşte pişirilip,haşlanmış top patatesler ve yeşil salata ile servis edilir.Tabiiki beyaz şarap eşliğinde.Benim çok hoşuma gitti,sizleri bilemiyorum tavuk seven var sevmeyen var!!

AFİYETLER OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Değişik bir sunum tavuk sevenlere,ellerinize sağlık.
Sitenizi devamlı takip ediyoruz,çok hoşumuza gidiyor..

4 kafadarlar

damak tadı dedi ki...

Teşekkür ederim dördünüzede.))